Energieffektiv diskmaskin med värmepumpsteknologi

Blomberg lanserar världsnyhet

Energieffektiv rengöring

Det finns idag mycket fokus på energieffektivitet och miljöpåverkan, vilket motiverar Blomberg att utveckla mer energieffektiva produkter som ger betydande energibesparingar för konsumenterna. Diskmaskinen används flitigt i vår vardag och med värmepumpsteknik kan du spara energi utan att kompromissa med diskresultatet.  

Värmepumpsteknologi

Det mesta av energin som diskmaskinen förbrukar går till uppvärmning. Dessa Blomberg-maskiner är utrustade med en värmepump som effektivt värmer vattnet under hela diskcykeln. Disken rengörs med optimal värmeeffektivitet genom att värmen i systemet återanvänds i ett slutet kretslopp. Detta minskar energiförbrukningen med upp till 52%, jämfört med konventionella diskmaskiner i energiklass F. Tekniken minskar energiförbrukningen så mycket att den redan uppfyller den nya och strängare energiklass A med god marginal. De årliga besparingarna motsvarar att brygga 1250 koppar kaffe, stryka 2800 skjortor, koka 1400 liter vatten eller dammsuga i 200 timmar.  

Diskmaskiner med energiklass A -10%

Förutom låg strömförbrukning har maskinen en kapacitet på 16 kuvert, vilket är en av de största på marknaden. Maskinen har också ett antal specialfunktioner och egenskaper. Diskmaskinens lucka öppnas automatiskt i slutet av programmet så att den fuktiga och varma luften försvinner, vilket bidrar till snabbare torkning. Corner Intense är ett spolmunstycke med en extra arm, speciellt utformad för att nå alla hörn av maskinen och ta bort även de tuffaste fläckarna. Oavsett var du placerar disken i maskinen blir den ren.  

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Functionality, Statistics and Marketing