Blomberg arbetar för hållbar utveckling

Hur gör man hushållsapparater mer hållbara?
Det är en fråga vi hela tiden ställer oss. Blomberg brinner för planeten och arbetar för att utveckla apparater med minsta möjliga miljöpåverkan. Om du undrar vilken typ av åtgärder vi har vidtagit hittills bör du läsa vidare. Men det slutar inte här, för vi har stora ambitioner att ge dig och kommande generationer mer miljövänliga vitvaror under de kommande åren.

Blomberg arbetar för hållbar utveckling

Återvunna material har många fördelar

Nedskräpning är ett växande miljöproblem och Blomberg vill vidta aktiva åtgärder som är viktiga för planeten. Återvunna plastflaskor är ett värdefullt material som Blomberg har använt i sin produktion. Stora mängder återvunna plastflaskor har använts vid tillverkningen av nya delar till tvättmaskiner och torktumlare. Resistenta delar av återvunna fiskenät och industriellt textilavfall har också använts vid tillverkningen av diskmaskiner och ugnar, allt för att minska mängden plast i havet. Alla apparater med återvunnet material har samma egenskaper och kvalitet som de som innehåller nytillverkad plast.

Hållbart med modern teknologi

Blomberg letar alltid efter nya teknologier och funktioner som kan bidra till en mer hållbar vardag.

Automatisk dosering är bra för miljön

Vi vill göra din vardag enklare med automatisk dosering, så att du inte behöver beräkna rätt mängd tvättmedel själv. Sensorer beräknar rätt mängd tvättmedel och vatten för bästa möjliga tvättresultat. Du kanske inte har tänkt på det, men för mycket tvättmedel kan få maskinen att använda mer vatten och el. Förutom att en större förbrukning av tvättmedel innebär en högre kostnad för dig, måste även tillverkarna producera mer tvättmedel - vilket kanske inte är nödvändigt? Med automatisk dosering sliter du mindre både på plånboken och miljön.

SelfDose diskmaskin

SelfDose tvättmaskin

Diskmaskin
Automatisk dosering ger perfekta diskresultat, med upp till 28%* mindre geldiskmedel än om du skulle beräkna själv. Detta gäller varje diskcykel du kör och har därför stor betydelse när det gäller mängden medel, vatten- och energiförbrukning. Allt du behöver göra är att fylla på diskmedelsbehållaren då och då och låta maskinen göra resten. 

Tvättmaskin
Med automatisk dosering beräknar tvättmaskinen rätt mängd tvättmedel för att uppnå ett perfekt tvättresultat.

Blomberg kylskåp som minskar på matsvinn

Det är enorma mängder mat som slängs varje år, hur kan Blomberg bidra till att minska matsvinnet? Jo, med kylskåp som ger dig längre tid att äta upp maten innan den blir dålig.

Vitamin Protection Zone

Meat and Dairy Zone

Freezer Defence

Blombergs grönsakslåda Vitamin Protection har en innovativ 3-färgad ljusteknik som efterliknar naturligt solljus. Denna teknik bevarar vitaminerna i frukt och grönsaker så att de håller sig färska längre och gör du slösar mindre.

Meat and Dairy zonen för kött och mejeriprodukter håller temperaturen strax över fryspunkten, så dessa livsmedelsgrupper behåller sin smak, näringsinnehåll och fräschör längre. Tillagad mat har också en fördel här, ett bra sätt att slänga mindre mat är att ta ordentlig hand om resterna från middagen. 

En funktion som ökar frysens hållbarhet är Freezer Defence, det ser till att frysen fortsätter att fungera i yttertemperaturer så låga som -15 °C. Du kan vara säker på att maten kommer att förbli stabil och på så sätt behöver du kanske inte slänga den.

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Functionality, Statistics and Marketing