Tvätt och tork

SPECIFIKATIONER

SelfDose

De speciella sensorerna i Blombergs tvättmaskiner med automatisk dosering identifierar hur mycket kläder du lägger i maskinen och vilken typ av tyg de är tillverkade av. Systemet beräknar sedan den exakta mängden flytande tvättmedel och sköljmedel som behövs för varje tvätt. Det garanterar perfekta tvättresultat för de kommande 20 tvättcyklerna, tills du behöver fylla på mer medel. Det finns även en liknande funktion för diskmaskiner.

Wash&Wear

Försenad? Lyckligtvis kan Wash & Wear®-cykeln enkelt få plaggen tvättade och torkade i kombimaskinen på knappt ingen tid alls. Välj mellan temperaturinställningar på 20-30 °C och få upp till 1 kg (ca 5 skjortor) tvättade och torkade på en timme.

Omhängningsbar lucka

Placering är inte ett hinder för Blombergs torktumlare, eftersom att luckorna är omhängningsbara. Detta gör att du kan justera luckan, beroende på var maskinen placeras, åt vänster eller höger från väggen.

Trumrengöringsfunktion

Med Trumrengöringsprogrammet kommer din tvättmaskin att få rätt behandling och en speciellt hygienisk rengöring med sköljning av vatten uppvärmt till 70 °C. Trumman får en grundlig automatisk rengöring. Programmet arbetar bara när trumman är tom och säkerställer att det inte finns några restprodukter kvar i maskinen när programmet är färdigt, tack vare varmare vatten och högre tumhastigheter än i vanliga program.

Hybridtorkning

Värmepumpsteknologi säkerställer en lägre energiförbrukning. Med en hybridtork kan du också välja att använda ett extra värmeelement för att minska torktiden, men ändå använda mindre energi än i en traditionell torktumlare utan värmepump. 
Torktiden reduceras med upp till 35 % när det extra värmeelementet aktiveras.

Värmepump

Lägre energiförbrukning vid användning av värmepumpsteknik

Staplingsram

För säkrast möjliga drift bör en monteringsram användas när torktumlaren ska placeras ovanpå tvättmaskinen. Detta håller maskinen stabil och förhindrar stora rörelser. Den är mycket enkel att installera och kan användas på alla modellkombinationer av Blombergs tvättmaskiner och torktumlare.

Kolbortsfri motor

Borstlös motorteknik kommer med 10 års motorgaranti (vid registrering). Dessutom håller den nere ljudnivån, tack vare en variabel (friktionsfri) motorrotation som hjälper dig att ställa in trumrörelserna som passar dina kläder. Justerad trumrotation gör att kläderna kan röra sig lättare och tystare i trumman.

Torkstativ

Det är inte alltid bara kläder som behöver torkas, men vissa saker kan skapa extra slitage på trumman om de ligger lösa i den. Då är det smart att ha det här stativet som ger en mjuk torkning av exempelvis skor.

Trumbelysning

Invändig belysning gör det enklare att se hela trumman och se till att du får med alla plaggen ut ur maskinen

Tvätt: Fläckprogram

Detta program klarar imponerande nog att hantera upp till 24 olika typer av fläckar. Fläckprogrammet erbjuder olika tvättemperaturer, en rad tumlande åtgärder, optimerade tvättider och speciella blötläggningsfaser. Detta för att ge de bästa förutsättningarna för att bli av med fläckarna och erbjuda en överlägsen rengöringsprestanda jämfört med t.ex. ett vanligt bomullsprogram.

Tvätt: Hygien+ Program

Det specialutvecklade antiallergiska hygienprogrammet är inriktat på att ge en allergivänlig tvätt för känslig hud. Du kan få maximalt hygieniskt rengöringsresultat med hjälp av fler trumrörelser, specifik temperaturkontroll samt ytterligare sköljning och centrifugering. Temperaturen hålls kontinuerligt på en viss nivå under hela tvättcykeln.

Tvätt: Dunprogram

Med Blombergs dunprogram i tvättmaskinen kan du nu tvätta dina favorit-dunjackor och täcken med den ultimata vård de förtjänar. Tack vare en speciell centrifugeringscykel förlorar de ingen volym eller mjukhet.

Tvätt: Utomhus/Sportprogram

Programmet för utomhus-/idrottskläder använder en låg centrifugering som förhindrar friktion i trumman. Det hjälper dina kläder att behålla sina vattenavstötande egenskaper upp till två gånger längre än med ett konventionellt program.

Tork: Blandat dagsprogram

Ett användbart program för dagligt bruk. Du kan torka både bomull, sport-/träningskläder och syntettvätt med detta program. Torrhetsgraden kan justeras på 5 nivåer och justeras enkelt med en knapptryckning.

Tork: 5kg på 1 timme

Detta unika program torkar 5 kg tvätt på bara 1 timme. Kläder och textilier som innehåller bomull och syntetfibrer kan torkas tillsammans i detta program.

Hygienisk torkning

5 kg kapacitet på 200 minuter, håller över 56 °C i 75 minuter.

Tork: Hygienisk uppfräschning

Hygieniska uppfräschningsprogrammet fräshar upp upp till 1,5 kg (6 stycken) torra plagg på 100 minuter. Håller över 60 °C i 45 minuter.

Tork: Express

Uppfriskande program som tar bort dålig lukt på superkort tid

Ånga

Du kan få ner mängden skrynklor på din tvätt innan du ens har börjat stryka. Ånga förkortar stryktiden och hjälper även till att motverka dålig lukt. Ånga som injiceras i trumman frigör veck i bomull, syntet och blandade tyger under tvättcykeln.

Tork: Dunprogram

Med dunprogrammet i din torktumlare från Blomberg kan du torka dina favorit-dunjackor med den ultimata vård de förtjänar. Tack vare en speciell trumrörelse under torkcykeln förlorar de ingen volym eller mjukhet.

Tork: Utomhus/Idrottskläder

Programmet för utomhus-/idrottskläder använder en låg centrifugering som förhindrar friktion i trumman, vilket hjälper dina kläder att behålla sina vattenavstötande egenskaper upp till två gånger längre än med ett konventionellt program.

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Functionality, Statistics and Marketing